måndag 9 februari 2009

Det är alla gånger värt en missad buss, femton minuters kö och en kvarts extra promenad en svinkall februarinatt vid femsnåret...


...när man väl har den i sin hand. Den kokta eller grillade med hälften mos och hälften pommes. Och hörru korvgubben vid Slussen (som tittade så frågande på Linds och mig när vi beställde delikatessen); den heter "hälta å vart" och är min hemstads oslagbara nationalrätt. Tätt följd av grynkorven naturligtvis.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Den kan visserligen vara svårt att få en hälta å vart serverad vid den tidpunkten i din hemstad, men å andra sidan förstår korvgubben på Rossies garanterat vad du menar.

Anonym sa...

Visst sa han även "hur ska det gå till?" när vi ville ha lite mos och lite pommes, en grillad korv och en kokt korv i två olika portioner. En ovanligt komplicerad korvekvation.
kram Linds

Anonym sa...

*skrattar*
Lät som en supermåltid! Hoppas allt är bra! Har förresten en liten förfrågan som jag inboxar på FB :-).

Mana-mama sa...

I Lidköping säger man "hälta hälta"...he,he, inte lätt för någon stackare utifrån att förstå...kliar sig i huvudet, *blink,blink*

Anonym sa...

Det är alltid gött att ropa Mas, som Linda och jag brukar säga. Och en god körv förlänger livet. :) Fattar inte att det ska vara så svårt att förstå hälta av vart?
//andra anna

Frida sa...

I love grynkorv!